Bine ai venit, Anonim!


CE AM FACUT PANA ACUM?

Cu ocazia zile nationale, am organizat in liceu un mic targ culinar, iar cu banii obtinuti am cumparat cadouri de craciun copiilor cu nevoi speciale de la ascociatia "Sf. Ana" :

Consiliul Elevilor Colegiului National „Gheorghe Lazar”, este printre putinele consilii ale elevilor active si functionale la nivelul municipiului Bucuresti, organizand deja proiecte la nivel inalt si de lunga durata. Astfel:

 • Radioul-o voce,o viata,o valoare!
 • Imaginea se incarca...

  Ce faci atunci cand iesi in pauza la liceu? Sau atunci cand iti faci temele pe calculator? Dar atunci cand esti in masina? Nu faci acelasi lucru si cand te simti singur?

  Radioul este omniprezent in viata ta si,chiar daca poate nu realizezi,iti este indispensabil.Asculti in fiecare zi aceeasi voce,dar te-ai intrebat vreodata de unde vine ea,cum se face auzita de catre zeci,sute,mii de oameni in fiecare zi si mai ales cine se afla in spatele ei? Sunt doar cateva din intrebarile pe care mi le-am pus si eu tot mai des in ultima vreme pana cand am luat parte la o activitate organizata de liceul nostru care mi-a schimbat complet conceptia despre radio.Sambata,01.11.2008,ora 11:30,ma aflam impreuna cu alti colegi,insotiti de doamna diriginta,in fata unei cladiri pe langa care am trecut probabil de multe ori cu indiferenta sau poate ca doar nu mi-am imaginat ce se ascunde dincolo de peretii impunatori:SALA RADIO.Entuziasmul si curiozitatea unei multimi de oameni de toate varstele se resimteau in profunzimea lor pe masura ce patrundeam in cladire.Curand,uimirea a devenit singurul lucru care se mai citea pe fetele noastre atunci cand am patruns in studioul Romania Actualitati.Priveam fascinati acel grup de oameni ale caror vieti au in esenta un singur lucru:radioul.

  Locul unde ei isi desfasoara activitatatea este compus din trei incaperi,impartite de cate un perete de sticla.In prima incapere ne aflam noi,cei care priveau cu uimire tot ceea ce se petrecea,lucruri care corespundeau sau poate nu imaginatiei noastre de pana atunci.In a doua incapere se aflau oamenii care supravegheau tot ceea ce se intampla in prima incapere,de unde se realiza emisia propriu-zisa.In studioul Radio Bucuresti am avut oportunitatea de a asista la un interviu realizat telefonic,intocmai ca cele pe care le auzim frecvent la radio.Desi retelele de calculatoare joaca un rol fundamental in realizarea emisiilor din primele doua studiouri mentionate,in cel de-al treilea pe care l-am vizitat ele reprezinta elementul esential-si anume la radio3net,unde transmisia se realizeaza prin internet.Acolo am intalnit o persoana care desi nu avea cu mult peste varsta noastra,ne-a prezentat intr-o maniera impresionanata modul in care radioul i-a schimbat radical viata.Nu numai ca a reusit sa ne uimeasca prin devotamentul si in acelasi timp atasamentul pe care il manifesta fata de ceea ce face,dar a reusit de asemenea sa ne redea o imagine inedita asupra radioului,ca o adevarata valoare ce se perpetueaza din generatie in generatie.Am vizitat apoi sala de unde se realizeaza transmisiunile de teatru,un loc ce poarta insemnle timpului si implicit a marilor personalitati ce au trecut pe acolo-un alt lucru care ne-a facut sa intelegem ca radioul nu se limiteaza la prezent,ci are la baza o adevarata cultura intemeiata de-a lungul timpului.

  Experienta s-a incheiat cu vizitarea unei expozitii documentare despre radiofonie si in cele din urma cu un spectacol realizat de un grup de adolescenti ,totul in efortul acestor oameni de a ne face sa constientizam impactul social si rolul important pe care l-a avut radioul ca institutie culturala-in cei 80 de ani de radiofonie romaneasca. In urma aceastei experiente unice,unii dintre noi au ramas profund impresionati,altii de-a dreptul uimiti,iar ceilalti poate doar cu o amintire placuta.Un lucru este cert: Cu totii avem acum cu totul o alta conceptie despre radiofonie si despre ce ascunde acea voce pe care o vom mai auzi probabail,de multe ori,la radio.

 • Comisia de Cultura si Mass media a Consiliului Elevilor, a organizat proiectul „Summit dance in licee” – un adevarat spectacol de street dance, desfasurat in luna aprilie a anului 2008. Proiectul a avut un real succes si in anul scolar 2008-2009 se va implementa si in alte licee din municipiul Bucuresti:
 • Organizator: Comisia de Cultura si Mass-Media a Colegiului National “Gheorghe Lazar”

  Proiectul din 23 aprilie 2008 a fost evenimentul anului scolar 2007-2008 pentru liceenii Col. Nat. “Gh. Lazar”. O atmosfera incendiara intretinuta de un prezentator fara egal, Smiley, si de un program ce a continut mai multe reprezentatii ale unor scoli de dans, concursuri si, punctul culminant al spectacolului, concertul Simplu!

  Intr-un adevarat spirit al street-dance-ului, lazaristii au admirat demonstratiile celor de la

  Living Dance, au sustinut trupa liceului, au dansat pe ritmurile celor de la Simplu si s-au

  intrecut intr-un inedit battle. Bineinteles, premiile nu s-au lasat nici ele asteptate:

  Vodafone (sponsorul principal care a facut totul posibil) si Avon avand pregatite tombole cu cadouri pentru multi dintre cei prezenti la spectacol.

  Muzica se auzea din Cismigiu, baloanele care se ridicau deasupra liceului atrageau privirile trecatorilor de pe bulevardul Regina Maria, toate detaliile lasau sa se intrevada din exterior un eveniment reusit, in ton cu tinerii lazaristi si spiritul avangardist promovat de directiunea colegiului...

  Ora 11:00. In curtea batranei cladiri se pot vedea deja scena si aparatura audio. Forfota mare, reprezentantii sponsorilor, comisia de cultura si mass media, scolile de dans, toti se pregatesc pentru declansarea primului eveniment Street-dance in licee. Elevii s-au adunat in curte, cei mai mici pun probleme organizatorilor (mentionam in onoarea lor ca nici o sticla nu a disparut in mod “neanuntat” din proviziile echipei de protocol).

  Un moment de tacere, si Smiley urca pe scena! In mod inevitabil si dorit, spiritele se incing la maxim, tonul pentru o atmosfera incendiara fiind dat de prima reprezentatie de dans, a celor de la Living Dance. Minutele trec frenetic, profesorii isi iau pauza pentru urmatoarele trei ore. Trupa scolii isi incanta din nou colegii printr-o demonstratie de talent si munca fructificata.

  E randul unui battle, impartit pe categorii bineinteles. Cei mai indrazneti iubitori ai stilului se arunca in forta, aratand ce pot. Din acest moment, ritmurile alterneaza in rand cu programul organizatorilor, munca a doua luni dovedindu-si in sfarsit roadele: battle-ul in trei etape, scolile de dans, tombolele, toata culmina cu mult asteptatul concert Simplu. Prelungit peste ora anuntata, spectacolul se termina la ora 14:30 in aplauzele frenetice ale spectatorilor incantati de un eveniment bine organizat.

  O mare multumita, lazaristii se intorc incet si fara prea mare graba in clase, pasind parca inca pe ritmul ametitor de street-dance. O promisiune ramane in aer: ne vedem la anul!

 • Am organizat Festivalul de arte pentru liceeni „Florian Pittis”, editia I – un festival-concurs de muzica si teatru pentru liceeni, organizat in memoria lazaristului Florian Pittis si desfasurat pe parcursul a trei zile, in luna iulie a anului 2008, la Sala Izvor a Teatrului Bulandra; urmand ca in ultima zi sa aiba un recital extraordinar sustinut de: Mircea Vintila, Ducu Bertzi, Nicu Alifantis. Pentru amanunte click aici!!!
 • Web: www.radio3net.ro/festivalpittis

  Festivalul s-a desfasurat in perioada 10-12 iunie 2008. Organizatorii acestui festival au fost Consiliul Elevilor Colegiului National "Gheorghe Lazar", Bucuresti, in parteneriat cu Teatrul Lucia Sturdza Bulandra, Bucuresti, Inspectoratul Scolar al Muncipiului Bucuresti, Radio3net "Florian Pittis", Trupa de teatru "A$".

  Locatia de desfasurare: a fost Sala Izvor, Teatrului Lucia Sturdza Bulandra, Bucuresti. Proiectul a constat in realizarea unui festival-concurs de arte local (muzica si teatru) in memoria lazaristului Florian Pittis. Fiecare sectiune a avut o durata de o zi. In ultima zi a avut loc gala si festivitatea de premiere unde Mircea Vintila, Nicu Alifantis, Ducu Bertzi au sustinut un recital extraodinar in memoria lui Florian Pittis.

  Festivalul a fost transmis LIVE pe site-ul Radio3net "Florian Pittis" (www.radio3net.ro) ; iar inregistrarile sunt postate la Galeria Video. Pentru a viziona intreg festivalul click aici !!!

  Obiective acestui festival au fost : aducerea unui omagiu lazaristului Florian Pittis, incurajarea si sprijinirea tinerilor care doresc o cariera in domeniul scenei, incurajarea initiativelor tinerilor, incurajarea practicilor artistice ale participantilor, descoperirea talentelor in domeniul scenei si dezvoltarea lor, intarirea capacitatii de organizare a Consiliului Elevilor.

  Scopul festivalului a fost: promovarea Consiliului Elevilor si implicarea acestuia in activitatile culturale , precum si descoperirea noilor talente in lumea scenei. Grupul tinta si beneficiarii au fost elevii de liceu din municipiul Bucuresti.

  Au participat de asemenea profesori, fosti elevi, parinti, viitori elevi de liceu , voluntari, publicul spectator (format in mare parte de persoanele care nu participa in mod direct la festival) si juriul, care va aprecia fiecare prestatie in parte.

  Juriul, a fost format din: Anda Pittis - Presedintele Juriului; Mihai Constantin - actor al Teatrului Lucia Sturdza Bulandra ; Ducu Bertzi - interpret si compozitor; Florin Dumitru - redactor sef al Radio3net "Florian Pittis"; Victor Nicolae - director al Colegiului National "Gheorghe Lazar".

  Premiile au fost Ón produse din partea sponsorilor nostrii : Orange Concept Store, Humanitas Fiction si Avon, avand o valoare de aproximativ 3000 de ron.

 • Am participat la proiectele Comenius-Socrates şi Leonardo da Vinci, fiind anul trecut gazde pentru elevi din Belgia si Cipru;
 • Am reusit sa facem donatii pentru case de copii, iar actele caritabile au fost binevenite, voluntarii fiind chiar rasplatiti cu diplome. In anul 2007 am organizat campaniile : „Un zambet pentru 1 iunie” si „Craciunul pentru mici si mari”:

Un zambet pentru 1 IUNIE, 2007:

Imaginea se incarca...

Afisul proiectului (format Word)Craciunul pentru mici si mari, 2007:

Imaginea se incarca...

Afisul proiectului (format Word)


 • Am realizat site-ul consiliului elevilor, www.consiliulelevilorlazar.ro ;
 • Consiliul elevilor Colegiului National „ Gheorghe Lazăr” a reusit sa obtină acceptarea ca semn distinctiv a insignei si a ecusonului, si nu a uniformei;
 • Am organizat, in colaborare cu trupa de teatru „A$”, programul „Seara de teatru de la Gheorghe Lazar”; un program ce a urmarit prezentarea unor spectacole de teatru in sala de festivitati a liceului; cu scopul unor strangeri de fonduri:
Imaginea se incarca...

Acest program a fost organizat de Trupa de teatru “A$” a Colegiului National « Gheorghe Lazar », in parteneriat cu Consiliul Elevilor Colegiului National “Gheorghe Lazar”.

In fiecare vineri seara, incepand cu ora 19 s-au prezentat spectacole de teatru sustinute de Trupa de teatru A$ a colegiului, in Sala de festivitati a Colegiului National « Gheorghe Lazar ».

Scopurile acestor spectacole sunt : promovarea Colegiului National « Gheorghe Lazar » , a Consiliului Elevilor, cat si a Trupei de teatru « A$ ».

Accesul la spectacole s-a facut pe baza biletului de intrare care va costa 10 ron.

In pretul biletului este inclus un tur al liceului ( ce va avea loc inaintea spectacolului) sustinut de membrii consiliului elevilor, avand o durata de aproximativ 30 de minute. (valabil numai pentru scolile generale). Profesorii au avut intrarea gratuita.

In cadrul proiectului, partenerii nostri media au fost: ProFM.

 • Am semnat un parteneriat de promovare cu Orange Concept Store (www.orangeconceptstore.ro). Cu carnetul de elev, vizat pe anul scolar in curs, elevii Colegiului National „Gheorghe Lazar” pot cumpara Cartele PrePay, avand o reducere de 50 %. Orange Concept Store, se afla pe Calea Victoriei 41, langa magazinul Muzica.

 


Guestbook

Conecteaza-te:
Utilizator:
Parola:

Nu esti inca membru?
Inregistreaza-te acum!

sau
Vizualizeaza comentariile postate

 NOU!!! Festivalul de arte pentru liceeni "Florian Pittis" editia a III-a se apropie! Detaliile necesare inscrierii: click!
  powered by Mediasat Copyright © 2007, Webmaster: Patricia Dulhaz